Galerija Alvona

Aktualno

Fundus III
Abdelghani, Baković, Cardona, Celija, Dabo, Ivić, Jović, Marin, Marotti, Mauro, Milošević, Načinović, Strenja

08/10/2021

Ono što je izdiglo Alvonu od niza sličnih galerija je izbor autora koji izlažu, promocija istarske umjetnosti priko Učke te odabir kritičara koji pišu tekstove i sudjeluju u njezinu programu.

istraži

Prodajna galerija

Galerija Alvona mjesto je susreta umjetnosti. Pokrenuta od umjetnika, za umjetnike i ljubitelje umjetnosti, ovo je jedinstvena i vrhunska umjetnička destinacija u regiji. Osim što je domaćin intrigantnoj zbirci suvremene umjetnosti, Alvona priređuje raznolik i dinamičan izložbeni program. Uživajte u posjetu i otkrijte svoj omiljeni umjetnički rad. Dobro došli!

istraži

Vinko Šaina

Ako parola „čovjek je stil“ ima u današnje vrijeme još uvijek neki smisao ili težinu, onda ona u slučaju Vinka Šaine nalazi svoje puno pokriće. (B.Toman)

istraži

Naša priča

Godinama sam prolazio kraj zapuštene crkvice Gospe Karmelske i promatrao kako s vremenom propada. Izlazeći iz ateljea jednog jutra, gledajući u njezine oronule zidove, zapitao sam se što bih ja mogao učiniti da u taj prostor građen s ljubavlju vratim život. I od tog trena su se stvari počele odigravati! Ideja se mnogima činila suludom i neizvedivom, ali ja nikada nisam posumnjao i znao sam da će uskoro ovaj prekrasni prostor zasjati novim sjajem!

(V. Šaina)

istraži